Hoppa till sidans innehåll
Broby dans

Dansprogram 2017


Vi dansar mellan 19.30-23.30. Entré 160 kr. VÄLKOMNA!
NYHET! Swisha entréavgiften 160:- till 123 525 2796.
Skriv ”Entré” och evenemangsdatum.

Klicka på orkesterbilden, info om bandet.

Tisdagar

Onsdagar

Datum

Orkester

Datum

Orkester

Tisdag 30/5

Läs mer om Per-Håkans

Tisdag 6/6 Läs mer om Black Jack  
Tisdag 13/6 Läs mer om Claes Lövgrens Onsdag 14/6 Läs mer om Sannex
Tisdag 20/6 Läs mer om Wretaz
Tisdag 27/6 läs mer om Micke Ahlgrens Onsdag 28/6 Läs mer om Casanovas
Tisdag 4/7 Läs mer om Donnez
Tisdag 11/7 Jontez
Tisdag 18/7 Läs mer om Framed  
Tisdag 25/7 Läs mer om Streaplers  
Tisdag 1/8 Läs mer om Matz Bladhs Onsdag 2/8 Läs mer om High Lights
Tisdag 8/8 Läs mer om Thor Görans
Tisdag 15/8 Läs mer om Drifters Onsdag 16/8 Finix
Tisdag 22/8 Läs mer om Mats Bergmans  

 

Arrangör: Broby GoIF, Festkommittén

 

 
 
 
Pressmeddelande

 

Brobydansare ger över 28 000:- till Afrikas barn

Tisdag den 30 augusti 2011, anordnade Broby GoIF en extra dans till förmån för de drabbade på Afrikas Horn. Tack vare att alla ställde upp och jobbade gratis kunde Broby skänka hela entréintäkten till UNICEF:s insamling. 200 dansare kom till Broby och hade en mycket trevlig danskväll samtidigt som man bidrog med pengar till detta behjärtansvärda ändamål. Flera köpte entrébiljett till andra  som ville bidra men inte kunde komma! Initiativet till ”Afrikadansen” kom från Wretaz orkester och Broby GoIF nappade direkt på idén. Broby GoIF vill rikta ett stort tack till alla dansare (och de som bidrog utan att dansa), Wretaz orkester, vakter och övriga funktionärer för en bra kväll och ett stort bidrag till Afrikas barn! Stort tack också till Katrineholmskuriren, Eskilstunakuriren, Södermanlands Nyheter samt P4 Sörmland som hjälpt till att sprida information om dansen!

Broby GoIF är en förening med över 350 medlemmar, med skidsektion (med många Vasaloppsåkare), gymnastiksektion och boulesektion. Föreningen anordnar ca 12 tisdagsdanser under sommarmånaderna i Broby som ligger vid väg 52 4 mil från Nyköping, 2 mil från Katrineholm. Mer information finns på www.brobygoif.se. Kontakter: Verksamhetsansvarig Cecilia Johansson 070 – 348 89 25

 

 

BROBY GoIF TACKAR ER ALLA!!

 

unicef

 

Vi har bedömt olika hjälporganisationer som verkar på Afrikas horn och valt UNICEF. Här är en lista med de viktigaste kriterierna.

  • UNICEF är den organisation som har störst närvaro i området.
  • UNICEF har infrastruktur för att få ut hjälpen även i konfliktdrabbade områden.
  • UNICEF har varit verksamma i området sedan år 1972.
  • UNICEF jobbar för barnen som alltid drabbas värst i katastrofer.
  • 91,9% av de skänkta pengarna kommer de behövande till nytta.

unicefnyhq2009-1472kate-holt-sudan

Följande är citerat från UNICEF hemsida.

”Hungerkatastrof i Östafrika

Miljontals barn under fem år riskerar att svälta. Vi är på plats och att räddar liv och behandlar undernärda barn. Vi ser också till att utsatta familjer har tillgång till rent vatten, sjukvård och skola.

Barnen drabbas, som alltid, värst i katastrofer. Vi gör allt vi kan för att ge alla barn den hjälp de behöver. Men mer resurser behövs för att vi ska kunna hjälpa alla.

Din gåva behövs nu.

Några exempel på vad dina pengar kan användas till:

306 kr räcker till 1 350 påsar näringspulver, som ger ett undernärt barn alla de livsviktiga vitaminer och mineraler som behövs för att överleva och växa.

540 kr räcker till 150 påsar Plumpy Nut, en näringsrik jordnötskräm som kan rädda livet på ett undernärt barn. Krämen är särskilt framtagen för att hjälpa undernärda barn att snabbt gå upp i vikt.

1 160 kr räcker till 2 000 påsar vätskeersättning, som kan snabbt och effektivt bota uttorkning som följd av svår diarré.”

 

Det känns fantastiskt bra att få genomföra denna danskväll där hela entrépengen går till hungerkatastrofen på Afrikas horn. Samtidigt är det så kul att kunna skapa en extra danskväll för alla våra trogna dansare. Vi tackar Er av hela vårt hjärta och hälsar er hjärtligt välkomna till nästa säsong 2012.

 

Broby GoIF

 

 

Broby Festplats har fått en rejäl

uppfräschning inom caféterian och korvförsäljningen 2011. För dansbesökare har vi gjort några punktinsatser som ni får se...

Välkomna!

 


 

Filmen "Det regnar aldrig i Broby" finns att köpa!
En dansdokumentär inspelad sommaren 2005. Gå till länken www.banandata.se  där man kan beställa filmen för 120 kr.

 

 

Vägbeskrivning:
Från Katrineholm väg 52 mot Nyköping, kör rakt fram och förbi korsningen (väg 216 till Björkvik), fortsätt ca 1 km, högerkurva (sakta ned), sväng höger skyltat "Broby 1", kör grusvägen ca 700 m, Grindstugan till höger och parkering, festplatsen till vänster.
Från Bettna, Flen, Nyköping väg 52, förbi Tuntorp bad/camping fortsätt ca 2 km, sväng vänster skyltat "Broby 1", kör grusvägen ca 700 m, Grindstugan till höger och parkering, festplatsen till vänster.

 

 

 

Utdrag ur Tidningen Folket 21 juli 2005

                                                                                                        Dansbandsafton i Broby lockar även hårdrockare BETTNA                                                                                                         Tisdagsdanserna på Brobys lövade utedansbana lockar besökare från Östergötland, Örebro och hela Sörmland.
I tisdags var det orkestern Black Jack som hade fått 584 besökare att komma till festplatsen intill Yngaren och dansa.
 


ARRANGÖR. Broby GoIF står som arrangörer av danskvällarna. "Varje gång är vi mellan tio och femton personer som jobbar här ideellt", berättar Ingrid Elsberg, festkassör.

FANS. Yngst i vimlet på dansgolvet är kompisarna Alexandra Fager och Juliette Söderberg, båda åtta år gamla. "Vi har fått bandets autografer", berättar Alexandra glatt. Juliette har alla Black Jacks skivor och lyssnar gärna på deras musik hemma också.


DANSANT PAR. Fredrik Andersson och Carolin Karlsson har åkt från Nyköping respektive Tystberga för att komma hit. "Det här är en av Sörmlands bästa dansbanor. Det är lite som en gammaldags loge. Folk gillar det här för att det inte är så instängt. Och så är det ordning och reda på folket som kommer hit", säger Fredrik Andersson.


BLACK JACK. Sedan dansbandet medverkade i Colin Nutleys film med samma namn har de varit en av de populärare dansorkestrarna. Peder Matz vann nyligen det svenska dansbandspriset Guldklaven 2005 som bästa keyboardist. Men han kan spela dragspel också.


SISTA DANSEN. "Den sista dansen dansar vi med sommaren", sjunger Tony Ljungström i Black Jack och de dansglada Brobybesökarna virvlar över det nyslipade dansgolvet.
FOTO: ANNA MI SKOOG

 

Mellan Bettna och Björkvik ligger Broby festplats med sin utedansbana. Ett pärlband av små vita lampor ramar in området och dess sommarklädda besökare: Barn som äter varmkorv. Dansentusiaster som vilar en stund invid dansbanan. Kanske i väntan på en speciell danspartner, kanske i väntan på en välbekant låt som får dansivern att spritta i benen igen.

Dansant folk
Tisdagsdanserna på Broby är en tradition med 15 år på nacken. Men den lövade dansbanan byggdes redan 1966, så det har dansats en hel del här även tidigare.
- Folk kommer hit från Östergötland, Örebro och från hela Sörmland. I kväll är det 584 personer här. Om det inte vore för dansbandsveckan i Malung som pågår just nu, skulle vi haft ännu fler besökare, säger Ingrid Elsberg från Broby GoIF som är festkassör sedan tre säsonger tillbaka.
- Det är alltid dansant folk som kommer hit. Förr var det mycket festande och tältande i skogen. Men så är det aldrig längre, berättar Ingrid Elsberg.

Populär orkester
Black Jack är en populär orkester som ofta drar lite yngre publik. De blandar covers med sina egna låtar.
- En bra dansbandslåt måste ha det rätta gunget. Det är takten det handlar om, förklarar Fredrik Andersson, dansentusiast från Nyköping som kommit hit med flickvännen Carolin Karlsson från Tystberga.
- Jag tycker man ser fler och fler yngre som är ute på sådana här ställen och dansar. Och det många yngre som går buggkurser också, säger han.
Yvonne Axelsson från Finspång är på Broby festplats för första gången:
- Jag lyssnar bara på hårdrock egentligen. Jag har aldrig varit på något sånt här förut, men jag kommer nog att gå igen. Jag har lärt mig mycket här i kväll; att man måste bjuda till lite själv, att man inte bara kan stå och glo. Och så har jag lärt mig dansa, säger hon innan hon försvinner in i vimlet på dansgolvet igen.

Unga entusiaster
Kompisarna Alexandra Fager från Stigtomta och Juliette Söderberg från Björkvik är båda åtta år och gillar Black Jacks musik.
Hand i hand svänger de runt, mitt på dansgolvet och lyckas näppeligen klara sig från att bli omkullsprungna av de mer storvuxna danspar som omger dem.
- Tack, ni har varit en fantastisk publik, säger sångaren i Black Jack, Tony Ljungström när han presenterar kvällens sista låt som heter just "Sista dansen".
Sedan bjuder de ändå på ett extranummer och många passar på att ta en sista svängom. Men så snart musiken tystnat droppar danspubliken snällt av. Några går hem till sina väntande husvagnar på parkeringen. Andra följer de krypande bilkaravanerna bort från festplatsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 2017-02-02 23:04
Skribent: Lars Johansson

 

Resultat skidor, se under Skidsektionen/Resultat längdskidor! 

 

GPS koordinater till Broby Festplats:
Latitud: 58°54'25.89"N
Longitud:  16°27'45.60"O
 

Postadress:
Broby GoIF
Broby Grindstugan, Broby Grindstugan
64033 Bettna

Kontakt:
Tel: 0150-30091
E-post: This is a mailto link

Se all info