Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Senaste protokollet"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Senaste protokollet


Skidsektionssmöte 2019-01-07 kl. 1900 i Grindstugan.

Närvarande: Peter Hugsén, Bosse Nyberg, Jan Karlsson, Juha Laukkanen, Anders Håkansson, Andreas Nyman, Per-Ivan Andersson, Glenn Karlsson, Andreas Malmsten, Mattias Nilsson-M, Daniel Karlsson, Stefan Karlsson och Anders Rehnberg.

1. Mötets öppnande.

Ordförande Peter H hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. Dagordningen godkänns.

2. Huvudföreningens aktiviteter.

Per-Ivan meddelar att arbetet med fiberkabeln fortgår i grannskapet, men klubbhuset har just nu inte anslutits. Kostnaden för arbetet kommer att betalas under 2019. Arbetet med föreningens bokslut för 2018 har påbörjats och budgeten för 2019 ska också börjas inom kort.

3. Medlemsavgiften.

Ska vara klubben tillhanda senast 31 januari. Den bör alltså betalas in av den enskilde senast två-tre dagar innan slutdatum. För 2019 gäller 200 kr för föreningsavgift och 200 kr för respektive sektion om man är aktiv medlem. Alltså betalar en skidåkande medlem 400 kr.

Till 2020 kommer en ny medlemsavgift. Tanken är även att införa en medlemsavgift per familj. Detta kommer att beslutas om på årsmötet 18 mars 2019.

4. Nya medlemmar.

Ytterligare fem nya medlemmar har tillkommit och de ska deltaga i något av loppen under vasaloppsveckan. Totalt har skidsektionen elva nya medlemmar denna säsong.

5. Ekonomirapport.

Eftersom många har beställt kläder, så är det stora summor som ska betalas in av var och en. Kassören ska inte behöva ”lägga ut” för icke inkomna medel. Den aktuella ekonomirapporten var nästan i sin ordning, godkänd men inte felfri. Ett par röda siffror fanns, dock på mindre summor.

6. Klädbeställningen, lägesrapport.

Kläderna från den nya leverantören verkar infria förväntningarna. De som har åkt i dem är nöjda, men vi uppmanas nu att tvätta dem, och på rätt sätt, för att upptäcka om någon förändring kan upptäckas. Krympning eller någon funktions-egenskap t.ex. En medlem meddelar att överdrags-jackan har krympt efter flertalet tvättar.

7. Broby skidkalender.

Skidsektionens aktiviteter från januaris början till några veckor in i mars är nu inlagda. Det är bl.a våra träningsläger i Mångsbodarna, de vanliga långloppen vi i Broby brukar åka och samtliga lopp under Vasaloppsveckan. Gå gärna in på hemsidan och titta. Saknas något, eller om någon har en önskan att få med mer aktiviteter / information, kontakta då Peter Tholse eller Mats Westerberg.

8. Kretsen / kretstävlingar.

När Kretsen ska ha tävlingar i Forssa 26 januari, är det förutom den vanliga kretsstafetten även tänkt att DM ska genomföras. Vi håller tummarna för att vintern kommer snart.

 

9. Skidspår på Jättorp / Backavallen.

Som alla förstår så innebär snöbristen att det inte går att åka påJättorp. Det finns ju inte ens rim-frost på de öppna ytorna. Men, efter initiativ från vår yngre generation och deras samarbete med Backavallens personal, så har ett konstspår producerats runt A-planen vid anläggningen. Avskrap från isytorna har lagts ut med traktor och handkraft i omgångar. Snömängden som lagts har räckt till ett dubbelspår som mäter ca 580 m. Det är klubbens vanliga förare som kört spårmaskinen. Mycket hjälp från kommunens personal men också många ideellt arbetande från Broby, folk från arbetslivet men även vitala pensionärer. Ett stort tack riktas till er alla, ingen nämnd, men heller ingen glömd. Även allmänheten har utnyttjat spåren flitigt och ett par okända motionärer har ringt upp Janne K, berömt och tackat Broby GoIF för vårt utmärkta arbete.

10. Kommande tävlingar / seedningslopp.

Det är i dagsläget inte så många Brobyåkare, som har anmält sig till de kommande sedvanliga seedningsgrundande skidloppen. Det var liknande läge förra säsongen, och vad som gör detta avvaktande deltagande vet vi inte. Kanhända att det är den dåliga vintern. Som vanligt är det individuell anmälan till tävlingarna, men håll kontakt med klubbkamrater för att kunna planera transport och restider etc. Undantag gäller för Engelbrekt i Norberg, där brukar ”våran buss” bokas upp. Till Evertsbergsrännet har vi ingen ansvarig kontaktperson, dit anmäler sig oftast de som är på lägret den veckan, så transport ordnas där på plats. I nuläget vet vi att vecka 5 är fullt i bussen, men en möjlig plats kvar i bilen. Till Engelbrektsloppet framkom på mötet att flertalet åkare ska anmäla sig. Där kommer bussen att bokas, och ansvarig kontaktperson är Juha L. Utöver de loppen ligger Brobyåkarna lågt nu. Det finns ju fler långlopp in i februari, så vi kan prata om dem på nästa skidmöte.

11. Boendet Vasaloppsveckan.

Just nu är det 32 st åkare som ska bo i Mångsbodarna till Vasaloppet. Alltså finns det två platser kvar, en i ”Hållpersstugan” och en i ”Martinssonsstugan”. Köksstaben har sina platser klara. Boendet till övriga lopp under veckan ordnar sig. Till Öppet Spår är 5 st klara, men vi vet att flera tillkommer. Vi har fyra anmälda till Halvvasan, en vardera till Kortvasan och Tjejvasan, men här kan det också komma till fler anmälningar allteftersom.

12. Anmälningsläget till träningslägren v2 - v5 och v7.

Till vecka 2 åker bara fyra deltagare, ett bortfall pga sjukdom, men fler välkomnas. Till vecka 3 är bussen full 8 st, ingen bil. Till vecka 4 är det likadant, bussen full 8 st, ingen bil. Till vecka 5 är bussen full 8 st, samt 3 st i bil, en plats kvar där. Och sist vecka 7, 7 st i bussen, en plats kvar där, ingen bil.

13. Övriga frågor.

Inga övriga frågor framfördes.

14. Avslutning.

Nästa möte måndag 4/2 kl. 19:00. Nu hoppas vi på mer snö.

2019-01-09   Bo Nyberg

                                                                                                            

 

Inga nyheter är skapade

 

 

 

GPS koordinater till Broby Festplats:
Latitud: 58°54'25.89"N
Longitud:  16°27'45.60"O
 

Postadress:
Broby GoIF
Broby Grindstugan, Broby Grindstugan
64033 Bettna

Kontakt:
Tel: 015030091
E-post: brobygoif@passagen.se

Se all info