Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Senaste protokollet"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Senaste protokollet


Skidupptaktsmöte 2019-09-09 kl. 1900 i Grindstugan.

Deltagare: Jan Karlsson, Anders Håkansson, Magnus Zetterberg, Magnus Rostedt, Glenn Karlsson, Jessika Keereweer Andersson, Hans Andersson, Niklas Andersson, Per-Ivan Andersson, Anders Rehnberg, Daniel Karlsson, Mattias Nilsson, Andreas Malmsten, Gillis Stenberg, Juha Laukkanen och Bo Nyberg.

1. Öppnande.

Mötesordförande Jan Karlsson hälsar alla välkomna. Godkännande av dagordningen. Vi har en ny medlem på plats, Jessika Keereweer A, sju nya namn har tillkommit i skidsektionen. Det blev inte någon diskussion om skidornas styrelse, eller avhopp, så befintliga ledamöter antas fortsätta det kommande verksamhetsåret.

2. Ekonomirapporten.

De personliga kontona redovisas utan invändningar.

3. Hemsidan/webmaster.

När det gäller föreningens hemsida och dess uppdateringar, så har vi tre web-masters. Mats Westerberg ansvarar för layout och nödvändiga förnyelser riktat mot allmänheten. Peter Tholse ansvarar för skidsektionens aktiviteter. Peter lägger in skidtävlingar som är aktuella, eller som våra åkare brukar deltaga i, samt resultat därifrån. Man kan även kontakta honom för att publicera en enskild skrivelse eller inslag som gäller oss skidåkare. Lars Johansson ansvarar för danserna och övriga aktiviteter i klubben.

4. Skidkalendern.

Den är aktiv nu, och uppdateras allt eftersom.

5. Skidsektionens delaktighet vid danserna.

När det gäller arbetet vid de tre tisdags-danserna som skidorna ansvarar för, så är det fr.o.m. i år lite mer jobb att utföra. Klubben har ingen vaktmästare längre, därför ska skidsektionen även sköta städningen och andra förberedelser redan måndagkvällen innan. Som vanligt finns det/ har det varit, sju personer under danskvällen. Av dessa är det önskvärt att minst fyra st närvarar vid förberedelserna, för då går arbetet snabbt. Fortfarande får sektionen 5000 kr, men fördelas lite annorlunda. 4000 kr avsätts till dansdagen och 1000 kr delas till måndagsjobbarna. Några invänd-ningar har inte kommit, så vi fortsätter på det spåret.  

6. Klädbeställningen.

Som vanligt är det alltid några som vill köpa nytt eller komplettera sitt ställ. Lite osäkert med leverantör nu. Förra årets nya leverantör, Dähli, hade bra skidkläder, men ej lika bra sommar-kläder. Ett stort problem med Dähli var att få kontakt med dem. Därför kommer vi kanske att byta igen. Eventuellt gå tillbaka till Trimtex, men fler förslag finns, Atex är ett annat alternativ. Joel Fridén kommer att vara ansvarig för klädbeställningarna.

7. Ideella arbetet. Broby huvudförening.

Åter igen visar vi mycket bristande intresse för att ”ställa upp”, arbeta ideellt när bestämda datum är spikade. Det är mer regel än undantag att endast ett fåtal ansluter från skidsektionen, och det visade sig senast vid höstens fixardag 1:a september. En vädjan från föreningen att hjälpa till i lite större omfattning bör hörsammas. Många av oss har anledningar som är acceptabla och kan helt enkelt inte. Det som är önskvärt är att de som kan, eller tvekar att komma, avsätter några timmar på ledig tid. Om några gör det vid ett tillfälle, kan andra göra det någon annan gång. Endast en sådan liten förändring skulle underlätta. Vidare berättar Per-Ivan om el-arbetena som nästan är slutförda, fiberanslutningen till klubbhuset och danserna. När det gäller besöken till danserna höll kalkylen nästan, snittet på säsongen blev bara ett fåtal under budget. Inom marginalen, godkänt.

8. Huvudföreningens aktiviteter.

I avsaknad av vaktmästare detta år, har lite allmänt underhåll av klubbhus och utemiljö kommit i skymundan. Gräsklippningen köptes av Anderslund, och föll ut till belåtenhet. När det kommer till reparation och underhåll av stugan/ dansbanan, spekulerar föreningen om att kunna få hjälp av Juha Laukkanen, som också kan ta del av en vaktmästarsyssla.

9. Brobys kretstävling.

Den planeras som vanligt till första söndagen på nya året. Förberedelser och funktionärskap behövs i vanlig ordning och mer om den till decembermötet. Kommer att synas i kalendern, som de övriga tävlingarna och träningslägren bl.a.

10. Torsbytunneln.

Intresset för att åka till Torsby, var på mötet stort. Under november nämndes, men inget datum blev bestämt. Det kan även bli vid fler än ett tillfälle, beroende på hur vi medlemmar kommer överens om transport, och den lediga tiden som ska finnas hos var och en.  

11. Medlemsregistret.

Efter den senaste genomgången av föreningenens medlemmar räknas de ihop till 258 st. Av dessa är 103 st med i skidsektionen och 6 st i den vilande triathlonsektionen. Då flera nya namn presen-terats i samband med Broby GoIF och Vasalopp, så kommer det att bli fler i skidorna, roligt.

12. Medlemsavgiften.

Fr.o m. 2020 kommer den vanliga enskilda medlemsavgiften på 200 kr att behållas, men det kommer även att utformas en ny typ av medlemskap, där vuxna och barn t.o.m. 25 år, inom samma familj och boende på samma adress, kommer att få ett slags familjemedlemskap. Avgiften för det kommer att bli 300 kr, sedan tillkommer sektionsavgiften på 200 kr/person om man är aktiv, precis det som gäller för den enskilda medlemmen. Klubben har förhoppningar om att fler ungdomar ansluter sig, vilket är bra för återväxten, men också av stor betydelse för att föreningen ska kunna få ta del av aktivitetsbidrag från kommunen.

13. Möte med Sörmlands idrottsförbund.

Skidsektionens styrelse är inbjudna till förbundet torsdagen 12/9 för att bl.a. prata om samarbete mellan de mindre föreningarna. Jan K, Juha L, Mats W, och Anders H avser att åka.

14. Träningslägren.

Det blir som vanligt möjligt att kunna åka och träna i Mångsbodarna när nya året påbörjats. Vecka 2, det första tillfället kanske kommer att utgå. Dels har den haft färre deltagare under några år, dels vill stugägarna kunna nyttja boendet för privat bruk. Mer om det framöver.

15. Vasaloppsveckan.

Om alla, som nu är anmälda till Vasaloppet, vill bo i Mångsbodarna så finns inga platser kvar. Betala in redan nu, senast 31/10 på Brobys skidkonto, 9159 707 928-8.  Skriv endast namnet och R,M,L (resa, mat och logi, vad som nu önskas) på inbetalningen. Till de övriga loppen under Vasalopps-veckan finns alltid platser. Transporter och mat ordnar man med själv vid övriga lopp.

16. Kommande mötesdagar.

Månd.  9/12, tisd. 7/1, månd. 3/2, samt den vanliga säsongsavslutningen fred. 6/3. Samtliga datum kl. 19:00 i klubbhuset.

17. Övriga frågor.

Förra säsongens succe med skidspår på Backavallen kommer även att köras till kommande vinter.

18. Avslutning.

Tack, på återseende.

                                                                                       2019-09-18  Bo Nyberg

 

  

 

Inga nyheter är skapade

 

 

 

GPS koordinater till Broby Festplats:
Latitud: 58°54'25.89"N
Longitud:  16°27'45.60"O
 

Postadress:
Broby GoIF
Broby Grindstugan, Broby Grindstugan
64297 Bettna

Kontakt:
Tel: 015030091
E-post: brobygoif@passagen.se

Se all info