Nyheter från Svenska skidförbundet

Riksidrottsförbundet öppnar upp ansökan om kompensationsstöd. Föreningar kommer kunna ansöka om stöd för större evenemang som genomförts eller skulle genomförts. Ansökan öppnar nu i slutet av vecka 4.

Svara på Riksidrottsförbundet enkät för att ge er förenings bild av hur coronapandemin har påverkat skid- och snowboardsverige. Föreningsenkäten som RF har tagit fram ska tydligare beskriva idrottsföreningars situation och utmaningar.

Bara dagarna innan puckellandslagets resa till OS har huvudtränare Lasse Fahlén testats positiv för Covid-19.

Det första anläggningsforumet blev en succé med hela 60 deltagare! Flera olika grenar fanns representerade och även deltagare från kommuner. Boka in onsdagen den 9 februari, för då är det dags igen.

Hemmabackarna lockar till rörelse och lägger grunden för ett aktivt liv. Vi vill att de ska finnas kvar och utvecklas. Det är tyvärr ingen självklarhet. Därför vill vi uppmärksamma hemmabackarna i samband med World Snow Day den 16 januari.

Fira världssnödagen 2022

(2022-01-11 10:13)
Den  16  januari firas världssnödagen,  World Snow Day,  över  hela  världen.  Ett perfekt  tillfälle att inspirera barn  och ungdomar  på skolor,  fritidshem  eller hemma  att  testa  olika  snöaktiviteter. Här kommer förslag på vad ni kan göra!

Vinter har äntligen dragit igång på allvar och så även Alla på snö. Vi har redan hunnit utbilda biski-instruktörer för att möta upp behovet av funktionell skidåkning, och de närmsta veckorna väntar flera nya utbildningar och Alla på snö-dagar!

Svenska Skidförbundet bjuder tillsammans med Svenska Skidanläggningars Organisation, SLAO, in till det första digitala anläggningsforumet. Torsdagen den 13 januari klockan 20.00 ses vi på Teams. Välkomna!

Torsdagen den 23 december införs nya restriktioner som påverkar idrotten. De allra flesta handlar dock om inomhusidrott, vilket gör att de inte påverkar Svenska Skidförbundets verksamhet i så stor utsträckning.

Igår blev det klart att Mattias Rönngren och Hanna Aronsson-Elfman tas ut i OS-truppen, tillsammans med redan klara Anna Swenn Larsson, Sara Hector och Kristoffer Jakobsen.

Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, delade ut OS-biljetter till ytterligare åtta längdåkare när OS-truppen växte med 19 starka vintersportnamn under tisdagen. – Vi är på väg mot en stor och stark OS-trupp, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

SOK meddelade under tisdagen att 19 nya namn tagits med in i truppen, av dessa är hela 14 åkare från Svenska Skidförbundets landslag.

Det svenska längdlandslaget och det alpina landslaget köper biobränsle av SAS motsvarande alla deras flygresor inom Skandinavien som en del av deras hållbarhetsarbete.

Varje år utses stipendiater i fonden "Hjärtat slår", i år delades stipendium ut till fem åkare lovande åkare som fick ta emot 10 000 kronor vardera.

Vi är vintersporten!

(2021-12-16 13:52)
Svenska Skidförbundet lanserar ett nytt och gemensamt koncept som vi kallar ”Vi är vintersporten”. Åkare, ledare, funktionärer och föräldrar är alla en del i detta, oavsett gren, klubb eller nivå.