Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Nyheter skidsektionen"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Nyheter skidsektionen


Skidupptaktsmöte 2021-09-13

Skidupptaktsmöte 2021-09-13 kl. 1900 i Grindstugan.

Deltagare: Peter Hugsén, Jan Karlsson, Anders Håkansson, Jonas Elf, Magnus Andersson, Anders Rehnberg, Daniel Karlsson, Magnus Zetterberg, Johan Nordskott, Niklas Andersson, Sören Larsson, Glenn Karlsson, Mats Westerberg, Juha Laukkanen och Bo Nyberg.

 1. Öppnande.

Mötesordförande Peter H hälsar alla välkomna. Det är den första gemensamma sammankomsten sedan skidavslutningen i mars 2020. Genomgång av dagordningen. Dagordningen godkänns efter att en justering gjorts. Ett tillägg under Övriga frågor, då vi har en medlem som gått bort, Arne Karlsson.

 1. Välkomnande av nya medlemmar.

Skidsektionen har fått fyra nya medlemmar, Agne Karlsson, Malin Ekman, Heléne Lundevaller och Fredrik Schollin-Borg, men ingen av dessa är närvarande.

 1. Val av sektionsstyrelse.
 2. Ordförande för en tid av 1 år. Mötet väljer Peter Hugsén.
 3. Sekreterare för en tid av 1 år. Mötet väljer Bo Nyberg.
 4. Kassör för en tid av 1 år. Mötet väljer Jan Karlsson.
 5. Två ledamöter för en tid av 1 år. Mötet väljer Anders Håkansson och Juha Laukkanen.
 6. Huvudföreningens aktiviteter.

De flesta aktiviteterna har pga pandemin varit i pausläge. Från och med nu har det blivit lättnader i restriktionerna, mycket tack vare att vaccinationerna har genomförts i alla åldrar. Nyligen, 29/8 hade Broby höstens fixardag, där 15-16 medlemmar arbetade i fint väder. När nu det verkar gå mot en nystart i offentligheten, har huvudföreningen stora förhoppningar att få igång danserna till 2022 och planerar fullt ut för att boka upp dansbanden.

 1. Webmaster informerar.

På föreningens, skidsektionens hemsida har det inte skett några förändringar, eftersom det varit en annorlunda, inaktiv period. Mats Westerberg, Peter Tholse och Emelie Palmberg är de som har ansvaret för sidan. Tanken är nu att försöka uppdatera den genom att få in mer aktuella händelser, gärna ihop med nya bilder. Har någon önskemål om att få något publicerat, så går det bra att kontakta Webmaster-gruppen. Frågan om hur information ska nå fram till alla diskuterades. Broby GoIF har en web-baserad hemsida, föreningen har också en offentlig Facebook-profil och skidsektionen har sin slutna Facebook-grupp. Mötet tyckte åtminstone att skidsektionens information i första hand ska ske via Brobys hemsida/ skidsektionen.  

 1. Medlemsregistret.

Skidsektionen har med de nytillkomna 102 medlemmar, då det totalt blir 262 st i föreningen. Förhoppningsvis har alla betalat sin/familjens medlemsavgift.

 1. Ekonomirapporten.

De personliga kontona var inte specificerade, men absolut inga stora avvikelser, bara ett fåtal röda låga summor framfördes muntligen. Det finns pengar i skidsektionen, ca 80 000 kr som förvaltas av huvudstyrelsen. Dessa kommer bl. a inkomster från auktioner och swish-summor från nöjda skidåkare utanför vår förening, som uppskattar Brobys arbete att få till skidspår när tillfälle ges.

 1. Broby skidkalender.

Öppen fråga ställdes. Hur är intresset för kommande skidtävlingar, långlopp, som även ger möjlighet till seedning i Vasans startled? Antalet Brobyåkare som deltagit har minskat de senaste säsongerna, men det har också varit snöbrist dessa år. Det praktiska är att det bör planeras, t.ex att förboka en mindre buss. Mötets uppfattning är i alla fall att tävla i långlopp, gärna flera, är väldigt bra träning inför Vasaloppet.

 1. Vinterns Vasaloppsvecka.

Från och med Vasaloppsveckan 2022 har föreningen fått ändrade möjligheter för boende och antal sängplatser. De stugorna som är till förfogande är Hållpärsstugan och Martinssonsstugan, och de är bokade, 16 resp. 11 platser. Något som är väldigt positivt, är att Niklas A och Peter T numera äger en stuga i Mångsbodarna och räknar med att öppna den upp till förmån för vår förening under Vasaloppshelgen. Deras boende har totalt 8 platser. Dock måste det informeras om att ingen elektricitet, i nuläget, är påkopplad i deras stuga. Niklas och Peter har sedan tidigare fått löfte om att det arbetet redan skulle vara utfört, men hoppas att det sker nu i höst. Vidare information om det till kommande skidmöte.

För att kunna få boende måste vi skapa något system med poäng eller liknande, som underlättar turordningsregler till dessa platser. Under kvällens möte var medlemmarna eniga om budskapet, så inte någon ska känna sig åsidosatt framöver. Ingenting är bestämt i dag, men det kan grunda sig på arbete i styrelsen, på fixardagar, på danserna etc.

När det gäller bussen ska vi välja lämplig storlek, dock bör det vara lite tilltaget med utrymmet. Chauffören blir samma som senast, Johan Rombing. Ett alternativ till chaufför/chaufförsbyte är Mattias Nilsson Modéer. Klubben har just nu 54 starter under hela Vasaloppsveckan.  

 1. Träningsläger veckorna 3, 5, och 7.

Det har varit sviktande deltagarantal på träningslägren de senaste åren, speciellt v.2. Därför har vi reducerat antalet veckor och de som är tänkta är v.3, 5 och 7. Dessa är redan bokade, men möjlighet finns för att komplettera.

 1. Klädbeställning.

Den senaste beställningen av skidkläder gjordes hösten 2019 och då var det bara ett fåtal plagg som beställdes. Till i år finns ett litet intresse, någon ny medlem kanske vill ha, någon vill komplettera/ byta ut ett trasigt plagg. Fabrikatet är numera Atex och prisbilden på deras kläder ligger på en bra/rimlig nivå. Enligt uppgift ska det gå att beställa enstaka plagg. Vi kontaktar den tidigare ansvarig för klädbeställning, Joel Fridén, och hoppas att han kan ta beställningsansvaret.

 1. Resa till Torsbytunneln.

Intresse för Torsby finns, för att få skidåkning i tidigt skede. Magnus Z räknar med att åka dit mitten/slutet av oktober, 18 eller 25 okt. Han har tillgång till boende i familjens ägo och har möjlighet att få till 8 platser. Transport ordnas av deltagarna.

 1. Vikatippen, auktioner/loppisar.

Skidsektionen fick frågan om att hjälpa till att transportera loppisprylar i slutet på juni månad. Ingen loppis på Vika, så alternativet blev att auktionera sakerna på Leby loge utanför Äsköping. Ca 8-10 välfyllda släp lastades, transporterades och bars in i lagerlokalen. Lösöret auktionerades ut för 41 570 kr. Firman tog 25 % i provision och resterande summa till Broby, 31 177 kr. Stor uppslutning, jobbet tog 2- 2,5 timme. Tack till alla.

Det pratades lite om planerna på en snökanon vid Djulö. Vatten och el finns redan, så tanken är att få till ett konstsnöspår på ca 1000 m. kring gräsplanen och golfbanan. Föreningen väntar på besked om bidrag från kommunen. Ekonomiska medel finns, skoter och spårutrustning finns och kan förvaras i intilliggande ladugård. Ekonomiskt överskott kan gå till inköp av skidutrustning, till förmån för barn och ungdom.

 1. Övriga frågor.

En mångårig medlem har gått bort, Arne Karlsson. Han har under flera år kämpat med sina sjuka lungor. Arne har många aktiva år bakom sig och var en mycket duktig skidåkare, cyklist och även kanotist. Några glada minnesord framfördes, därefter en tyst minut.

 1. Mötet avslutas.

God uppslutning idag. Nästa möte blir den 7 december 19:00, och notera att det är en tisdag.

 

                                                                                       2021-09-25   Bo Nyberg

 

  

 

Vasaloppsresan, mat och logi 

2021-05-01

Hej skidkamrater

Med tanke på de nya förutsättningarna som gäller boendet uppe i Mångsbodarna till kommande Vasalopp, så kommer vi att skapa ett belöningssystem som berättigar er som vill hänga med på resa, mat och logi till Mångsbodarna under Vasaloppet (likadant som vi gjort tidigare), det nya är att vi bara har ca: 27 sängplatser nu mot tidigareca: 40 platser.

Det nya systemet som vi nu kommer att jobba efter, är att de som ställer upp och hjälper till på b.l.a. skötsel av våran anläggning är engagerad i någon av våra styrelser eller hjälper till vid våra danskvällar, vi kommer att poängsätta de olika uppdragen, de 27 personer med den högsta poängen kommer vi att erbjuda boendepacket.

Poängberäkningen kommer att se ut så här.

Personer med "fasta" uppdrag som snickare, elektrier, hjälper till med våran hemsida, är engagerad i någon av våra styrelser är direktkvalifiserade.

Hjälper till på ex. Fixardagar, reparationer       =3 poäng

Hjälper till på danskvällarna                              =2 poäng

Hjälper till med städning inför danserna           =1 poäng

Personer som bor mer än 10 mil från Broby     =2 poäng

Varför gör vi nu detta, jo det finns ingen som tar på sig att handplocka ut de personer som skall få bo och resa som vi gjort tidigare, nu får alla själva bestämma hur de vill göra.

P.s. Vi har frågat folk uppe i Mångsbodarna om dom vet någon som har ett hus där uppe som går att värma upp och som vi kan hyra. Ser inte så bra ut just nu men vi hoppas att någon hör av sig.

Mvh Styrelsen Broby GoIF:s Skidsektion

(2021-03-15 13:36)
Här kommer resultatet från KM-tävlingen 2021-02-06
 

 

 

 

GPS koordinater till Broby Festplats:
Latitud: 58°54'25.89"N
Longitud:  16°27'45.60"O
 

Postadress:
Broby GoIF
Broby Grindstugan, Broby Grindstugan
64297 Bettna

Kontakt:
Tel: 015030091
E-post: info@brobygoif.se

Se all info