Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Senaste protokollet"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Senaste protokollet


Skidsektionssmöte 2020-02-03 kl. 1900 i Grindstugan.

Närvarande: Peter Hugsén, Jan Karlsson, Magnus Andersson, Sören Larsson, Arne Karlsson, Andreas Malmsten, Per-Ivan Andersson, Magnus Rostedt, Magnus Zetterberg, Juha Laukkanen, Glenn Karlsson, Anders Rehnberg, Helén Ernving, Peter Tholse, Mattias Nilsson Modéer, Daniel Karlsson, Johan Nordskott och Bo Nyberg.

1. Mötets öppnande.

Ordförande Peter H. hälsar alla 18 mötesdeltagare välkomna och öppnar mötet. Föreslagen dagordning godkänns.

2. Nya medlemmar på plats.

Två nya medlemmar presenteras, Magnus Andersson och Helén Ernving. Startar i Vasaloppet.

3. Ekonomirapport.

De personliga kontona är nyligen uppdaterade, och ser bra ut. Medlemsavgifterna skulle ha varit inbetalda 31/1. Ett fåtal inbetalningar saknas, men måste betalas snarast.

4. Huvudföreningens aktiviteter.

Per-Ivan redogör. 2019 års verksamhet är avslutat och det gav ett plusresultat på ca. 55 000 kr, gentemot budget. För 2020 kommer nya regler gällande kommunala bidrag. Ansökan för bidrag ska vara gjorda senast i september föregående år, dessutom vill kommunen ha en dialog med klubben angående föreningsaktiviteterna. Broby ska även ha samtal med både Flens och Kholms kommun angående spårmaskin och spårdragning. Vår förening tillhör ju Flen, men skidåkningen utövas som bekant i Kholm, Jättorp, Forssjö och det senaste Backavallen. Skidsektionens budge-terade omsättning är ca 100 000 kr, och brukar sluta med ett nollresultat. Huvudföreningen har årsmöte 16/3 i Grindstugan och alla medlemmar är välkomna.

5. Fixardagarna 2020.

Datumen är lagda till 10:e och 17:e maj. Till i år vädjar styrelsen till en bättre uppslutning än förra året. Ett önsketänkande är om alla medlemmar kunde arbeta den ena av de två dagarna. Det vore suveränt, även om det inte är realistiskt.

6. Webmaster.

Det är inte några nyheter, ej heller några förändrigar på hemsidan.

7. Brobys skidkalender.

På grund av snöbristen den här vintern, så har samtliga skidtävlingar i Kretsen blivit inställda. Det är ju inte bara i våra regioner, utan också i stora delar norrut i landet. Det skulle vara roligt om några av våra skidåkare skulle deltaga i Kretsens löptävlingar under sommarsäsongen.

8. Träningsläger vecka 7.

Sista veckoslutslägret v.7 kan erbjuda en plats i bussen. Utöver det finns det fyra platser i stugan, men då får deltagarna ordna med bil.

9. Seedningsloppen. Pga snöbristen den här vintern är de vanligaste seedningsloppen för vår del inställda. Till och med det stora genrepet Engelbrektsloppet, uteblir. Det är inte mycket att göra åt, men ska man komma åt snösäkra områden så måste man transportera sig ca 50 mil norrut.

10. Backavallen / Jättorp.

Likadant vid våra anläggningar. Avsaknad av snö/vinter. Ingen aktivitet.

11. Resa och boende Vasaloppet.

När det gäller resa, logi och mat så är statusen: 27 st åker med i bussen. På feb-mötet hade ett avhopp bekräftats, så en plats finns i Mångsbodarna. Sedan fullt där. När det gäller mat är det viktigt att meddela avvikande kost, alternativt hålla med egen mat. Det är också viktigt för samtliga att ha eget mellanmål under lördag em, och söndag morgon innan starten. Banan och sportdryck får alla vid boendet. Ansvarig för resan i år blir Magnus Zetterberg. PM med restider och viktig information kommer senare med utskick.

Om någon avstår, blir sjuk nära avresedagen, eller t.o.m. samma morgon. Ring Magnus Zetterberg senast lördag morgon kl. 05:00   mobilnr. meddelas i PM.

12. Resa och boende övriga lopp under Vasaveckan.

Till de övriga loppen samordnar resenärerna på egen hand resan till Mångsbodarna. Detsamma gäller med all mat. Men sovplatser finns det gott om, det behöver inte förbokas.

13. Brobykläderna.

Beställningen skulle ha kommit i slutet av januari. Vår kontaktman Joel Fridén har ”jagat” de an-svariga för produktionen för att få ATEX-kläderna så snabbt som möjligt. Vi i Broby lade beställ-ningen i senaste laget, dessutom några kompletteringar, men största orsaken var maskinhaverier i klädproduktionen, som nu är åtgärdat. Nu hoppas vi på leverans snarast. Sommarkollektionen kan även bli aktuell att snart ta tag i. I bästa fall kan en demostration bli av redan till skidavslut-ningen. Bilder kommer att läggas ut på hemsida och facebook.

14. Loppis på Vikatippen.

Snart är det Brobys tur att avsvara för loppisen på Vikatippen. Klubben har haft en köplats i 5-6 år och nu är det på gång. Preliminärt lördagen 16/5. Det krävs förberedande arbete under två kvällar, samt jobbet på loppisdagen. Räkna med att ca12 personer behövs vid dessa tillfällen. Andreas Malmsten är kontaktperson för detta projekt.

15. Skidavslutning.

Som vanligt medtages egen förtäring och dryck, kaffe med tårta bjuder klubben på. Trivsel och skidsnack, mycket vasalopp, om den gångna vintern?? Ta gärna med respektive. I samband med denna kväll kan det kanske bli visning av sommarkläderna, ej klart. Välkomna ut.

16. Danserna 2020.

Som vanligt kommer skidsektionen att ansvara för danserna vid tre tillfällen, 16/5, 28/7 och 11/8. Det behövs 7 pers/dans. Två festansvariga och två kassörer är klara. Den ansvariga gör förfrågningar om manskap. Samma regler och rutiner som 2019.

17. Övriga frågor. Inte någon övrig fråga.

18. Avslutning

Vi tackar för idag och önskar lycka till i blivande skidlopp, speciellt i Vasaloppsveckan.

                                                                                       2020-02-10   Bosse Nyberg

Inga nyheter är skapade

 

 

 

GPS koordinater till Broby Festplats:
Latitud: 58°54'25.89"N
Longitud:  16°27'45.60"O
 

Postadress:
Broby GoIF
Broby Grindstugan, Broby Grindstugan
64297 Bettna

Kontakt:
Tel: 015030091
E-post: info@brobygoif.se

Se all info