Hoppa till sidans innehåll
Broby dans

Dansprogram 2021


Danserna sommaren 2021 är tills vidare inställda på grund av rådande restriktioner. Om det sker lättnader i restriktionerna så att det blir möjligt att genomföra danser så kommer vi att starta upp så snabbt som möjligt. Detta annonseras i så fall på Facebook och hemsida.

Vi önskar alla danssugna dansare och spelsugna orkestrar välkomna till sommarens danser.

Dansprogram 2021

NYTT! Vi dansar 19:00 - 23:00

Ti 1/6 Black Jack

 On 2/6 Casanovas 

 Ti 8/6 Fernandoz

 Ti 15/6 Kjellez

  On 16/6 Callinaz 

 Ti 22/6 Micke Ahlgrens

 Ti 29/6 Engdahls

  On 30/6 PHs 

Ti 6/7 Donnez

Ti 13/7 Lövgrens

Ti 20/7 Martinez

Ti 27/7 Streaplers

Ti 3/8 Alvenfors

Ti 10/8 Matz Bladhs

 On 11/8 Highlights

 Ti 17/8 Sandins

  Ti 24/8 Jive

Broby Festplats

Dansbanan har Sörmlands bästa dansgolv.  På bilden ser du lite av dansbanan till höger och rakt fram är kaffeförsäljningen, korvkiosken och lotteriet. Det finns möjlighet att sitta både ute och i partytält vid fikapaus. Naturligtvis har vi toaletter med hårtorkar, både för dam och herr.

Gratis parkering i direkt anslutning till festplatsen och gott om utrymme även för husbilar och husvagnar. Vi har däremot inga eluttag till Era mobila hem.

 

Vägbeskrivning:
Från Katrineholm väg 52 mot Nyköping, kör rakt fram och förbi korsningen (väg 216 till Björkvik), fortsätt ca 1 km, högerkurva (sakta ned), sväng höger skyltat "Broby 1", kör grusvägen ca 700 m, Grindstugan till höger och parkering, festplatsen till vänster.
Från Bettna, Flen, Nyköping väg 52, förbi Tuntorp bad/camping fortsätt ca 2 km, sväng vänster skyltat "Broby 1", kör grusvägen ca 700 m, Grindstugan till höger och parkering, festplatsen till vänster.

 Mellan Bettna och Björkvik ligger Broby festplats med sin utedansbana. Ett pärlband av små vita lampor ramar in området och dess sommarklädda besökare: Barn som äter varmkorv. Dansentusiaster som vilar en stund invid dansbanan. Kanske i väntan på en speciell danspartner, kanske i väntan på en välbekant låt som får dansivern att spritta i benen igen.

Dansant folk
Tisdagsdanserna på Broby är en tradition med 15 år på nacken. Men den lövade dansbanan byggdes redan 1966, så det har dansats en hel del här även tidigare.
- Folk kommer hit från Östergötland, Örebro och från hela Sörmland. I kväll är det 584 personer här. Om det inte vore för dansbandsveckan i Malung som pågår just nu, skulle vi haft ännu fler besökare, säger Ingrid Elsberg från Broby GoIF som är festkassör sedan tre säsonger tillbaka.
- Det är alltid dansant folk som kommer hit. Förr var det mycket festande och tältande i skogen. Men så är det aldrig längre, berättar Ingrid Elsberg.

Populär orkester
Black Jack är en populär orkester som ofta drar lite yngre publik. De blandar covers med sina egna låtar.
- En bra dansbandslåt måste ha det rätta gunget. Det är takten det handlar om, förklarar Fredrik Andersson, dansentusiast från Nyköping som kommit hit med flickvännen Carolin Karlsson från Tystberga.
- Jag tycker man ser fler och fler yngre som är ute på sådana här ställen och dansar. Och det många yngre som går buggkurser också, säger han.
Yvonne Axelsson från Finspång är på Broby festplats för första gången:
- Jag lyssnar bara på hårdrock egentligen. Jag har aldrig varit på något sånt här förut, men jag kommer nog att gå igen. Jag har lärt mig mycket här i kväll; att man måste bjuda till lite själv, att man inte bara kan stå och glo. Och så har jag lärt mig dansa, säger hon innan hon försvinner in i vimlet på dansgolvet igen.

Unga entusiaster
Kompisarna Alexandra Fager från Stigtomta och Juliette Söderberg från Björkvik är båda åtta år och gillar Black Jacks musik.
Hand i hand svänger de runt, mitt på dansgolvet och lyckas näppeligen klara sig från att bli omkullsprungna av de mer storvuxna danspar som omger dem.
- Tack, ni har varit en fantastisk publik, säger sångaren i Black Jack, Tony Ljungström när han presenterar kvällens sista låt som heter just "Sista dansen".
Sedan bjuder de ändå på ett extranummer och många passar på att ta en sista svängom. Men så snart musiken tystnat droppar danspubliken snällt av. Några går hem till sina väntande husvagnar på parkeringen. Andra följer de krypande bilkaravanerna bort från festplatsen.

Uppdaterad: 13 SEP 2018 08:06 Skribent: Lars Johansson

 

 

 

GPS koordinater till Broby Festplats:
Latitud: 58°54'25.89"N
Longitud:  16°27'45.60"O
 

Postadress:
Broby GoIF
Broby Grindstugan, Broby Grindstugan
64297 Bettna

Kontakt:
Tel: 015030091
E-post: This is a mailto link

Se all info